Депутат от ИТН опроверга Нинова за цената на олиото

В България олио никога не е изчезвало от магазините и няма да изчезне

Депутат от ИТН опроверга Нинова за цената на олиото | StandartNews.com

Щом слънчогледът струва 2 лв. на килограм, няма как литър олио да е на същата цена, заяви пред БНТ председателят на комисията по земеделие в парламента Пламен Абровски от "Има такъв народ". Той коментира думите на Корнелия Нинова от преди дни, че нормалната цена на едро на стоката е 2 лева.

"Няма забрана за износ на олио. Олио има, магазините са пълни. Когато някой пусне олио на по-ниска цена, е нормално да е атрактивен. В България олио никога не е изчезвало от магазините и няма да изчезне", каза Абровски по повод опашките в голяма търговска верига в събота.

От утре ще започне реалното изкупуване на зърно, каза Абровски, но сподели, че не е убеден, че се е налага изкупуването на такова количество зърно. По думите му с въвеждането на извънредно положение разликата би била единствено в това, че необходимото зърно би се закупило по-бързо и може би на по-ниска цена, тъй като с всеки изминал ден тя расте.

"Имаме нужда от стратегически резерв за зърно. Ако Украйна не продава, а това не е невъзможно, това означава, че един от основните производители ще излезе от пазара. Зърното ще покачи цената си и ще стане търсена стока. Ние произвеждаме зърно, което е много търсено. С излизането на играч като Украйна то ще става все по-ценно. В момента имаме огромен шанс", каза още Абровски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай