Депутат от БСП разкри кога най-рано ще ходим на избори

Много граждани не са успели да гласуват заради липса на хартиени бюлетини

Депутат от БСП разкри кога най-рано ще ходим на избори | StandartNews.com

БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина като един от два варианта за гласуване на избори (другият остават машините). По повод предложените изменения, социалисти разкриха кога виждат следващите избори у нас.

Щом промените се внасят сега, значи скоро няма да има избори, коментира пред БНТ депутатът от "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Смятаме, че най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори. Има достатъчно време, в което в един спокоен, диалогичен тон да обсъдим тези промени, които предлагаме и че ще получим подкрепа", каза той.

Зафиров вярва, че много граждани не са успели да упражнят правото си на вот заради липса на хартиени бюлетини.

"БСП за България" няма да подкрепи нито една от двете кандидатури за управител на БНБ. Не заради качествата на кандидатите, а заради подхода, който беше избран. Беше нужен доста по-сериозен дебат по темата и по-сериозно коалиционно съгласие", съобщи Зафиров.

Той се надява до петък, когато е гласуването, партньорите им да преосмислят позицията и преговорите по темата да започнат отначало. Това е изключително важен пост - гуверньор на БНБ и не бива да позволяваме той да бъде решаван чрез някакви ситуационни гласувания в НС, каза Зафиров. Прекалено много въпроси стоят пред българското общество да си позволи коалицията, а се отива на нови избори, допълни той и заяви, че коалицията е стабилна.

По темата "Северна Македония" депутатът обяви, че това е една от червените линии, които БСП са заложили в коалиционното споразумение. "БСП продължава да смята, че старт на преговорите може да бъде даден, когато РСМ изпълни всички изисквания спрямо двустранния договор, спре езика на омразата, гарантира конституционно правата на българите в Северна Македония. Това са неща, които на този етап не се случват", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай