Депутат обясни разправията между "Продължаваме промяната" и БСП

За съмнения за политическо кадруване социалистите са атакувани от Александър Дунчев

Депутат обясни разправията между "Продължаваме промяната" и БСП | StandartNews.com

„Ние не бягаме от сигналите. Това че сме коалиция е много хубаво, защото можем да се контролираме вътрешно един друг и ако има някакви проблеми или грешки, да се откриват навреме. По сигналите на Дунчев голяма част от парламентарната група и от цялата коалиция беше изненадана“, обяви в интервю за бТВ Росен Костурков, депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) и заместник-председател на комисията по земеделие.

Коментарът му бе във връзка с разправията, която тече вече няколко дни между ПП и БСП за назначения в горските дружества. За съмнения за политическо кадруване в горския сектор социалистите бяха атакувани дори от парламентарната трибуна от Александър Дунчев от ПП.

Според Костурков земеделският министър Иван Иванов ще започне проверка по сигнала.

„Още от самото начало сме казали, че за нас няма значение дали човекът, който работи на съответното ръководно място, е бил назначен от ГЕРБ или от БСП, или от някой друг, стига той да е професионалист. Най-важното е през него да не изтичат пари, защото ние се сблъскваме на много места с големи течове на пари. Тези хора трябва да бъдат сменени“, коментира още депутатът от ПП.

Относно повишаващата се цена на олиото у нас зам.-председателят на комисията по земеделие коментира, че това е „чиста спекула“.

„Количеството слънчоглед, което има в България и очакването за новата реколта, не дават никакъв повод да имаме притеснения по отношение на снабдяването и по отношение на цените на олиото“, обяви Костурков.

Относно изкупуването на зърно той уточни, че цената, която ще предложи държавата на търговците у нас, е разумна – много по-висока от миналогодишната, и повечето от тях са се съгласили с нея. Цената вероятно ще бъде обявена в понеделник на стоковата борса в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай