Депутат на Слави нападна Христо Иванов за думите "г-н началник"

ИТН ще внесат предложение за закриване на Комисията по конституционни промени

Депутат на Слави нападна Христо Иванов за думите "г-н началник" | StandartNews.com

Депутатът Иво Атанасов от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" (ИТН) поиска оставката на Христо Иванов като председател на временната анкетна комисия за промени в Конституцията.

“Имам вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Бойко Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който му е казвал "г-н началник" и е правил чупки в кръста , може да изпълни функциите в комисията за промени в Конституцията", заяви Атанасов. Затова преди тези светли празници ще бъда спокоен и смирен, ще поискам оставката на Христо Иванов, обясни народният представител.

ИТН ще внесат предложение за закриване на Комисията по конституционни промени и за поемане на функциите й от правната комисия, която се оглавява от "Продължаваме промяната".

В своя защита Христо Иванов каза, че на 2 май ще има коалиционен съвет и той ще се произнесе по казуса с исканата оставка. Иванов обаче не обясни защо трябва да се чака до въпросната дата.

"Аз на драго сърце ще ви връча оставката си. Както казах и преди, опитвах да намеря начин да изпълним оригиналният замисъл на тази комисия. В нея трябва да се включат и представители на опозицията, за да може тя да е неутрално място за диалог. Политическите органи на коалицията трябва да решат дали има нужда от такива опити. Иначе аз ще бъда много доволен ИТН да закрие комисията", каза съпредседателят на "Демократична България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай