Демократична България с 50% подкрепа. Защо?

Все още има теми за доизчистване, каза Владислав Панев

Демократична България с 50% подкрепа. Защо? | StandartNews.com

Шансовете "Демократична България" да подкрепи предложения от "Има такъв народ" кабинет са не повече от 50%. Това обяви депутатът от ДБ Владислав Панев след срещата на обединението с ръководството на "Има такъв народ" и кандидат-премиера Пламен Николов. На нея ИТН представи състава и структурата на кабинета, който предлага.

„Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, за да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, и ако имаме достатъчно аргументи, ще подкрепим правителството. Не мисля, че шансовете за това са повече от 50%. Все още има теми за доизчистване от обсъжданите на срещите на работните групи”, обясни Панев.

„Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Доколкото виждам, имената вече са изтекли в медиите. Но не бих искал да ги коментирам. Тепърва ще обсъдим в парламентарната група дали ще подкрепим прокетокабинета на ИТН или не”, каза още Владислав Панев.

От ДБ са поискали ИТН да представят документ, който да потвъждава каква ще бъде управленската им програма. За коалиция между двете партии не е говорено.

Днес ще бъде заседанието на парламентарната група, но предстои и заседание на органите на трите политическа партии, част от "Демократична България", каза още Панев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай