Събота,

Даниел Лорер: Пари има. Неочаквано богати сме

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
Даниел Лорер: Пари има. Неочаквано богати сме
A
A
A

Въпреки високите цени на тока, масови фалити у нас не се очакват. „Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард - милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни”, заяви в интервю за Нова телевизия министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Пари има. Както казва и министър Василев - ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания, за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи той.

„Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат”, съобщи министърът, но уточни, че за момента не е обсъждано зеленият сертификат да бъде въведен за цялата администрация.

“Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивото на ваксинацията е по-високо”, подчерта Лорер.

„Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно”, коментира темата за ДС агентите във Външно и изказването на военния министър Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и какви точно ще бъдат неговата длъжност и целите на министерството му. „Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени”, поясни Даниел Лорер.

„Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех”, категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. „Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне”, прогнозира той.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички