Червени бунтари свиха перките. Няма да напускат

Дърева, Жаблянов и Пирински продължават да громят Нинова

Червени бунтари свиха перките. Няма да напускат | StandartNews.com

Червените бунтари от опозиционното движение в БСП "Социализъм XXI век" свиха перките и обявиха, че няма да напускат. В идейното течение са емблематичните лица на соцпартията Георги Пирински, Валери Жаблянов, Димитър Дъбов и Велислава Дърева. Те излязоха с позиция против масовото напускане на социалисти. "Другари, днес не е време за напускане", обявиха опозиционерите. И така дадоха заден за намерението си да правят нов ляв проект.

"Днес не е време за напускане, напротив – длъжни сме да продължим борбата за превръщането на БСП в лява социалистическа партия, носител на ясна социална алтернатива и катализатор на широко обединение около леви и демократични послания", убедени са социалистите.

Те обаче не променят отношението си към Нинова и продължават с критиките към нея заради овладяването на конгреса. "Вместо необходимия рестарт, заседанието на 50-ия Конгрес на БСП на 22 януари т.г. стана поредна крачка към тотален разпад. Лишено от каквито и да било политически документи и решения заседанието на конгреса бе опорочено от поредния унизителен епизод „оставка – оставам“ и изправи нашата 130-годишна партия на ръба на разцеплението. Рязко се засилиха и спекулациите за нова лява формация", пишат още те.

И заявяват: "Ние от Идейно-политическото обединение в БСП Платформа „Социализъм на ХХІ век“ категорично се противопоставяме на ликвидаторския курс на ръководството начело с К. Нинова за превръщането на БСП в котерия за лично облагодетелстване на ограничен кръг подгласници! Днес на страната е нужна авторитетна и силна БСП, с нови програмни послания и възстановено демократично единство, способна да даде импулс за широко ляво обединение на формации и движения в полза на социалната алтернатива за България!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай