Вторник,

Челен сблъсък! 11 протеста пред парламента

От: СТАНДАРТ -
11178
Челен сблъсък! 11 протеста пред парламента
A
A
A

11 уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“ в периода 21-23 юни са получени в Столична община

Челен сблъсък. 11 протеста се срещат пред парламента в периода 21- 23 юни. Това става ясно от постъпилите в Столична община уведомления за провеждане на протести на пл. „Народно събрание“. Те са депозирани съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии. Това са политическа партия движение „Да България“, партия „Възраждане“, Българско национално движение ВМРО, сдружение „Толерантност“ и национално движение „Хан Кубрат“, а останалите 6 са подадени от различни физически лица.

Заявените цели на протестните мероприятия са: срещу смяната на Никола Минчев; в подкрепа на правителството на Кирил Петков; против кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; срещу високите цени на горивата; за компенсации за високите цени на енергоносителите; защита на българския национален интерес в Македония.

Дирекция „Сигурност“ на Столична община е провела разговори с организаторите на всички заявени протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради факта, че уведомленията са за протести около сградата на Народното събрание,  а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, предприемат нужните мерки за физическо разделяне на противостоящите групи с цел гарантиране на живота и здравето на всички граждани, съобщиха от Столична община.

Мероприятията са съгласувани по следния начин:

На 21 юни:

- от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия срещу правителството на К. Петков.

- от северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестните мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

На 22 юни:

- от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия в подкрепа на правителството на К. Петков.

- от северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестните мероприятия срещу правителството на Кирил Петков.

Размяната на местата на протестните мероприятия е съобразно времето на подаване на заявленията.

Във връзка с протестите на 21 и 22 юни Столична община информира гражданите и гостите на София, че движението в зоната на пл. „Народно събрание“, пл. „Св. Ал. Невски“, бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ в участъка от Ларгото до бул. „Васил Левски“ ще бъде силно затруднено.

От 21 юни до приключване на протестите се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. „Ал. Невски“, пл. „Народно събрание“, пл. „Княз Александър I“, по ул. „15 ноември“ и ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „В. Левски“, а на 22 юни се забранява паркирането по бул. „Дондуков“ между бул. „Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички