Бясна атака срещу Борисов! Как му се заканиха

Остри изказвания на Демерджиев

Бясна атака срещу Борисов! Как му се заканиха | StandartNews.com

Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и той трябва да бъде обект на разследване. Това излезе от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в интервю за "Дарик радио".

Демерджиев коментира ареста на Борисов, извършен преди няколко месеца. Лидерът на ГРЕБ, както и финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова прекараха 24 часа в ареста, след като МВР образува разследване за изнудване на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Прокуратурата обаче отказа да им повдигне обвинения и тримата бяха освободени.

"Арестът на Борисов бих го определил като липса на професионализъм", посочи Демерджиев, който не за първи път в последните дни критикува предшественика си Бойко Рашков по тази линия. "Когато нямаш ясен план, когато не си го съгласувал с професионалистите, се стига до много разочароващи ситуации. Няма да допускам подобно неглижиране на професионалната преценка", продължи служебният МВР шеф, наричайки ареста "импулс за определено действие"

"Какво от това, че някой е задържан за 24 часа и е освободен като жертва. Има много данни, че този човек не е жертва. Той трябва да е обект на интерес, но законосъобразно реализиране на правомощията. Не може ти, неглижирайки задълженията и професионализма, да пристъпиш към въздаване на справедливост. Въздаване на справедливост може да има само в рамките на закона", продължи Демерджиев=

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай