Сряда,

Бурни страсти в парламента! Какво взе Лорер от Нинова

От: Редакция, снимка: БГНЕС -
6605
Бурни страсти в парламента! Какво взе Лорер от Нинова
A
A
A

Българска банка за развитие (ББР) и Българска агенция за инвестициите (БАИ) да преминат към новосформираното Министерството на иновациите и растежа, гласува Народното събрание на първо четене с промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Текстовете бяха приети със 127 гласа "за", без против и въздържал се, но предизвика разгорещени дискусии. Преди финалното гласуване Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) предложи депутатите да преминат на следващата точка от дневния ред. Тя апелира председателя на Народното събрание и управляващите да проявят разум и законопроектът да не бъде гласуван, защото ако не го направят, от опозицията ще го оспорят в Конституционния съд.

Любен Дилов от ГЕРБ-СДС се обърна към управляващите с думите: "Вие не се качихте върху опозицията, вие се качихте върху демокрацията, а за хората, които не разбират, какъв е този патос, ще обясня каква е същността - с този законопроект г-н Лорер се качва върху г-жа Нинова, просто ѝ взима парите от нейното министерство".

След гласуването Станислав Анастасов от ДПС заяви от трибуната, че случилото се днес слага край на всичките заявки на това мнозинство за законност, почтеност и честност. "Искренно съжалявам, че в деня на Учредителното събрание потъпкахме и паметта на Антим Първи", добави той.

В хода на дискусията вносителят Петър Куленски от "Продължаваме Промяната" обаче заяви, че законопроектът е технически и е свързан с гласуваната на 13 декември нова структура на Министерския съвет и създаденото Министерство на иновациите и растежа. Поправките са чисто технически и те са свързани с възможността новото министерство да упражни правата си като принципал в БАИ и ББР, отбеляза вносителят.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички