БСП търси кмет в 12 без 5

БСП търси кмет в 12 без 5 | StandartNews.com

Да се утвърдим като лявата партия, че има псевдопроекти, зове своите Миков

Въпреки че часът на изборите наближава застрашително, левицата все още не е окомплектовала напълно листите си. Препъникамъкът за партията се оказа Шумен. И на вчерашния пленум кандидат за града не беше намерен, а от ръководството дадоха да се разбере, че вариант ще търсят до 12 без 5. Това е четвъртото заседание, на което левицата безуспешно се опитва да финализира листите си за местния вот. До абсурдната ситуация в Шумен се стигна, след като сегашният градоначалник Красимир Костов отказа да се бори за 3-ти мандат. Причината е, че преди няколко дни той бе бламиран от своите, които не подкрепиха неговата листа, а тази на структурата. Заради това кметът хвърли своеобразна оставка и се отказа от предизборната надпревара, останалите кандидати го последваха. Така Шумен все още няма кандидат за кмет.

За сметка на това червените утвърдиха на вчерашния пленум кандидатите си за градоначалници за още над 9 града, като Рудозем и Царево. Досега те окомплектоваха номинациите си за по-голямата част от общините в страната, като София - Михаил Мирчев, Пловдив - Георги Гергов, Варна - Анелия Клисарова и др.

БСП трябва да се утвърди като лявата партия на България, защото сега има редица псевдолеви проекти, заяви на пленума председателят й Михаил Миков. "Недопустимо и морално укоримо е хора, които направиха всичко възможно в името на своите лични амбиции - да имаме лоши резултати на европейските и парламентарните избори миналата година, на тези да са най-гръмките говорители за обединение на левицата", добави той, очевидно визирайки АБВ. Постигането на резултати, които да позволят политическото оздравяване и организационно укрепване на БСП беше втората цел, която посочи Миков. Според него трета основна цел на левицата е да довърши битката за утвърждаване и разширяване на позициите на партията в местната власт. "Това означава не само кампанията преди изборите, но и състезанието и политическите действия между първи и втори тур, и да се обърне внимание на възможностите при конструиране на органите на местната власт в общинските съвети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай