БСП иска извънредна сесия за синята зона

БСП иска извънредна сесия за синята зона | StandartNews.com

София. Да се проведе извънредно заседание на Столичния общински съвет заради напрежението около новите правила за синя зона поискаха съветниците от БСП. Предложението за лятната сесия на 30 август беше внесено от Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Росен Малинов и Борис Цветков.

Червените показаха справка от поименното гласуване на Наредбата за организация на движението в София, за да стане ясно, че нито един съветник от БСП не е подкрепил плащането на винетки в синята и зелена зона. Нека председателят на СОС Елен Герджиков да свика сесия, за да се гласува отмяна на наредбата, а след това кметът Йорданка Фандъкова да има 3-месечен срок за корекциите й, обясниха искането си социалистите. Те ще настояват за одит на Центъра за градска мобилност, както и за поемане на политическата отговорност заради протестите на гражданите. За последното оставка трябва да подаде шефът на транспортната комисия към СОС, смятат червените.

Междувременно от протестиращите организации обявиха, че спират временно протестите. Гражданите ще могат да се включат с предложения за промени в наредбата на извънредно заседание на транспортната комисия идната сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай