"БСП за България" е името на лявата коалиция

Нинова обясни стратегията си за изборите

"БСП за България" е името на лявата коалиция | StandartNews.com

На тези избори ще се явим с името "БСП за България", както ще се казва новата коалиция на левите партии. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Вярваме, че този по-широк формат ще даде по-добри резултати и ще даде възможност за лявоцентриско управление, каза Нинова.

„Всяка от партиите представи програмата и платформата си. Видяхме, че в най-висока степен те съвпадат. След това пристъпваме към организационните въпроси”, уточни Нинова.

Новите партии, които се присъединяват към БСП - АБВ, "Движение 21" на Таня Дончева и гражданската платформа "Нормална държава" на Георги Кадиев, ще имат свои представители в листите, каза още тя. Георги Първанов и Румен Петков от АБВ обаче няма да бъдат в листите. Това са пожелали самите те. Но ще дадат свои представители.

Тя отказа да коментира какво ще се случи с "Изправи се! Мутри вън". Не отговарям за други партии, каза Нинова. Мая Манолова избра своя път, желая й успех, добави тя.

Макар че разговорите продължават - и с Татяна Дончева, и с Георги Кадиев, и с Георги Първанов от БСП, в общи линии партньорството е ясно. Водят се разговори и с други партии, каза Нинова.

Споразумението с левите партии е за предстоящите предстрочни избори, но може да бъде продължено, обясни Нинова. С партията на Жан Виденов не е разговаряно, каза още тя. И нарече интрига твърдението, че коалицията ще подкрепи Георги Първанов, ако той се кандидатира за президент.

Ще има промяна в листите, но най-стабилното нещо е програмата на БСП. Следващата седмица ще имаме ново Изпълнително бюро, ще има и други промени.

Пътят, който извървяхме през последните две седмици в преговорите с трите партии за коалицията, не беше лек, но имам увереност, че ще подпишем споразумение, каза Нинова.

Настояваме да се провери от компетентните органи имало ли е подслушване на политици и да се изнесе истината, каза още лидерът на БСП.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай