БСП размаха пръст на Кирил Петков. Скърца ли коалицията?

Изпълнителното бюро на Столетницата напомни споразумението за властта

БСП размаха пръст на Кирил Петков. Скърца ли коалицията? | StandartNews.com

БСП размаха пръст на премиера Кирил Петков зарази категоричната му позиция, че АЕЦ „Белене” няма да се строи. Това е локва, заяви в интервю за бТВ Петков.

„Във връзка с неколкократните публични изявления на министър-председателя г-н Кирил Петков относно изграждането на АЕЦ "Белене", Изпълнителното бюро на НС на БСП прие следната позиция: Изхождайки от подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в периода 2021-2025 г. в частта "Енергетика", заявяваме следното: БСП се придържа стриктно към текста на Споразумението”, обяви със специално решение Изпълнителното бюро на социалистите.

"Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките, да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и на база икономическа целесъобразност, най-ниска цена и време за изграждане". Този текст не изключва и изграждането на АЕЦ "Белене". Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение”, заяви още БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай