Събота,

БСП размаха пръст на Кирил Петков. Скърца ли коалицията?

От: СТАНДАРТ -
572
БСП размаха пръст на Кирил Петков. Скърца ли коалицията?
A
A
A

БСП размаха пръст на премиера Кирил Петков зарази категоричната му позиция, че АЕЦ „Белене” няма да се строи. Това е локва, заяви в интервю за бТВ Петков.

„Във връзка с неколкократните публични изявления на министър-председателя г-н Кирил Петков относно изграждането на АЕЦ "Белене", Изпълнителното бюро на НС на БСП прие следната позиция: Изхождайки от подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в периода 2021-2025 г. в частта "Енергетика", заявяваме следното: БСП се придържа стриктно към текста на Споразумението”, обяви със специално решение Изпълнителното бюро на социалистите.

"Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките, да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и на база икономическа целесъобразност, най-ниска цена и време за изграждане". Този текст не изключва и изграждането на АЕЦ "Белене". Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение”, заяви още БСП.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички