Събота,

БСП не дава оръжие на Украйна. Нинова: Само хуманитарна помощ!

От: Рачо Рачев, сн. бТВ, архив -
188
БСП не дава оръжие на Украйна. Нинова: Само хуманитарна помощ!
A
A
A

Правителството не е решавало да снабдява Украйна с оръжие. Българското правителство ще предостави само хуманитарна помощ, защото има ембарго върху търговията с оръжия за Украйна, заяви лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

С абсолютно единодушие БСП прие декларация във връзка с войната. „БСП осъжда ескалацията на конфликта в Украйна и предприетата военна офанзива от руската армия”, уточни Нинова.

„Настояваме международната общност да сложи край на двойните стандарти в прилагането на международното право”, посочи още лидерът на партията.

Нинова заяви, че от БСП настояват още за незабавно прекратяване на военните действия от страна на Русия и връщане на двете страни на масата за преговори, за да се избегнат нови жертви.

„БСП не подкрепя въвеждането на икономически санкции от страна на ЕС срещу Русия по две причини. Въведените в миналото санкции, които целят ограничаване на икономическата и финансовата сила на Руската федерация, не доведоха до очаквания ефект. Втората причина е с оглед на това, че санкции и контрасанкции биха се отразили негативно на българския национален интерес, българската икономика и българските граждани”, добави Нинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички