Брутално! Нападнаха руския посланик в Полша, Кремъл беснее

Заляха с червена боя Сергей Андреев

Брутално! Нападнаха руския посланик в Полша, Кремъл беснее | StandartNews.com

Брутално нападение над руския посланик в Полша. Сергей Андреев стана жертва на нападение при опит да поднесе цветя на военното мемориално гробище на загиналите съветски воини във Варшава, предаде кореспондент на ТАСС.

Посланикът, съпругата му и придружаващите ги дипломати били залети с червена боя и не им позволили да стигнат до мемориала.

Пристигналата след няколко минути полиция оградила дипломатите и им помогнала да се доберат до автомобилите си, съобщава още кореспондентът на ТАСС.

РИА Новости публикува в „Туитър“ клип на инцидента. По-късно посланикът на Русия в Полша съобщи, че няма наранявания.

"Дори не знам как да го нарека. Това е някакъв вид дивотия, която няма нищо общо с правилата за цивилизовано поведение, на които нашите западни партньори, включително поляците, толкова обичат да ни учат. Всичко това можеше да се предвиди, полицията в крайна сметка се появи, но след като тази вакханалия се беше разразила. Те развалиха нашия свещен празник - Денят на победата", заяви Андреев, цитиран от РИА Новости.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира индента в „Телеграм“.

Според нея „почитателите на неонацизма за пореден път са разкрили лицето си - и то е кърваво“.

„Разрушаването на паметници на героите от Втората световна война, оскверняването на гробове, а сега и прекъсването на церемонията по полагане на цветя в свещения за всеки достоен човек ден доказват вече очевидното - Западът е поел курс към прераждането на фашизма", написа Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай