Божанков с тайни срещи. Договорка с Кирил Петков

Смеля ли политическата си ориентация бившият ляв депутат

Божанков с тайни срещи. Договорка с Кирил Петков | StandartNews.com

Бившият депутат на левицата Явор Божанков се разшета в парламента. В последните дни на 48-ото Народно събрание той направи трескави совалки с представители на десницата, разкри Епицентър.бг.

Той първо бе засечен на тайна среща със съпредседателя на ДБ Христо Иванов. След това на разговор в кулоарите на парламента с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

На раздяла двамата се ръкуваха, а Петков каза: "Разбрахме се!"

Дали ще видим "независимия депутат" Явор Божанков в бъдещите листи на новото дясно обединение, ще стане ясно до седмици.

Припомняме, че БСП изключи от парламентарната си група депутата Явор Божанков заради различната му позиция по въпроса за изпращането на военна помощ за Украйна. Божанков защити тезата, че Русия е агресор и че няма да спечели тази война. След изказването му лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че в парламентарната им група има хора с различно мнение, като посочи поименно Божанков, но отбеляза, че са важни колективните политически решения.

Божанков рязко промени политическите си позиции след престой в САЩ.

До преди дни Божанков твърдеше, че с него не е воден разговор да е част от друга политическа партия, но вероятно ситуацията вече се е променила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай