Бойко отключи кутията на Корнелия

БСП търси половин ден предатели, гласували с ГЕРБ

Бойко отключи кутията на Корнелия | StandartNews.com

Червената фурия Корнелия Нинова получи неочаквана помощ от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Депутатката неуспешно се опитваше да отключи пощенската си кутия в кулоарите, а в този момент покрай нея мина Борисов. "Нека помогна", обърна се към Нинова Генерала. А тя му благодари. Борисов погледна ключалката, направи няколко опита да превърти ключето и констатира с усмивка: "Ей, да знаеш, някоя гад от ГЕРБ ти е сложила клечка в ключалката нарочно". Пощенската кутия все пак бе отворена с помощта му и Нинова си прегледа кореспонденцията. Това е първият по-дружелюбен диалог между соцдепутатката и лидера на ГЕРБ в парламента за тази година, отбелязаха депутати. В предишното Народно събрание двамата често влизаха в люти словесни дуели по време на парламентарния контрол. "Излезте навън да се разберем като мъже", обърна се в един от разговорите тогава Нинова към Борисов. След време Бойко захапа пък соцдепутатката с репликата "Такъв език ще държите у дома на мъжа си!". Но после се извини на съпруга й, припомниха депутати.


Докато в кулоарите червени и ГЕРБери се забавляваха със случката между Нинова и Борисов, зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Атанас Мерджанов проверяваше всички гласувания на своите поименно от сряда и четвъртък. Причината - слух, че червени депутати се започнали да гласуват заедно с ГЕРБерите. "Получихме официално предупреждение, но явно колегата продължава. Пак имаме пробив", призна пред "Стандарт" социзбраник. Поименната проверка отнела време заради табличното си разписване, но в крайна сметка дала резултат. А тревогата за отцепници в червената група се оказала фалшива. "Прегледах поименното гласуване, но става дума за грешка при натискане на бутоните, случва се", заяви пред "Стандарт" Мерджанов. Оказало се, че социалното предложение на Тотю Младенов било подкрепено по погрешка от червения Петър Курумбашев. Медийният секретар на БСП Антон Кутев също сгафил веднъж при прегласуване на процедура, но не било фатално, призна самият той. Грешни копчета натиснал при една от точките и Мартин Захариев.


Завръщането на ГЕРБ в зала държи от няколко дни червените депутати в постоянна бойна готовност заради кворума и гласуванията. Част от ГЕРБерите, ползващи ведомствени жилища, пък са започнали най-после настаняване в депутатските апартаменти. "Бяхме решили, че ще има предсрочни избори през септември, но явно трябва да се устроим за зимата", споделиха новите депутати. Те вече са наели и фирми за почистване, които да вкарат в ред оборотните апартаменти. Депутатската ваканция пък ще им отиде за оглед на лека мебелировка, щори и други домашни дреболии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай