Бойко иска оставката на Михаил Миков

Като не могат да осигурят кворум, да си ходят, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко иска оставката на Михаил Миков | StandartNews.com

София. Ако и днес парламентът не събере кворум, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще внесе искане за оставка на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

"Той е длъжен да осигури кворум в залата", заяви Борисов пред Нова телевизия за парламентарния шеф. "И като не може, днес ще му поискам оставката", отсече партийният лидер. Това ръководство на парламента не можело да събере кворум. "Вчера с нашите действия ние показахме, че кворумът в залата е задължение на председателя на парламента и на мнозинството. Не ние трябва да осигуряваме кворума. Как ще управляваш, ако нямаш мнозинство. Действащото правителство не се подкрепя дори от партията на Пламен Орешарски и неговите коалиционни партньори. Ще се регистрираме в момента, в който другите партии имат кворум, като не могат да направят кворум – да си отидат", обяви Борисов.

"Опозицията трябва да пречи. Тя иска да свали това правителство". Така Борисов мотивира искането на вот на недоверие към правителството на Орешарски. И следващият вот ще бъде по същата тема, ако днес няма дебат, стана ясно още от интервюто на лидера на ГЕРБ.

В крайна сметка Борисов обобщи, че " Миков не е парламентарен шеф, той е нелегитимно избран". "Да вземе да си събере 17-те заспали депутати, ако не - да си ходи" , препоръча Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай