Неделя,

Бойко Рашков се похвали - НАП не открила нарушения при него

От: Рачо Рачев -
Бойко Рашков се похвали - НАП не открила нарушения при него
A
A
A

Националната агенция по приходите (НАП) не е установила несъответствия между доходите и разходите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, става ясно от негово интервю за изданието "Тоест".

"На 3 декември ми беше връчен констативен акт от Националната агенция по приходите. И след извършената служебна проверка на моето имущество и това на семейството ми, както и на доходите, които съм получил, не е установено никакво несъответствие между моите доходи и моето имущество. Струва ми се, че това трябва да се каже високо, за да се парират всички обиди, клевети и нападки срещу мен и семейството ми", казва Рашков в интервюто.

Софийската градска прокуратура обаче продължава с проверката на вътрешния министър, който я определя с думите "като придатък на бившата власт извършва подобни слугински действия".

Прокуратурата у нас, за голямо съжаление, в момента не упражнява обществената си функция и не отговаря на онова, за което е създадена с Конституцията – да бъде независима част от съдебната система, посочва вътрешният министър.

“Това спецпрокуратурата да откаже да образува производство срещу Иван Гешев е нещо, което ние наблюдаваме от години. Аз няма да пропусна да изпробвам и юридическата зрялост на Апелативната специализирана прокуратура, като обжалвам този акт. Но съпротивата на прокуратурата да разследва или поне да извърши прозрачни действия по отношение на главния прокурор прави много лошо впечатление. Това е сериозен недъг на нашата съдебна власт, който може би новото мнозинство в Народното събрание ще поправи”, добавя Рашков.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички