Бойко Ноев пенсионира Кирил Петков. Смазваща критика

Кабинетът да се бори за по-високи цени на транзита, иска експертът

Бойко Ноев пенсионира Кирил Петков. Смазваща критика | StandartNews.com

Кирил Петков може да е много добър човек. Аз вярвам в това. Но той е много слаб министър-председател и не може да води страната в кризи. Смазващата критика към премиера отправи бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Той даде съвет на управляващата коалиция да го сменят, ако искат да останат на власт „в краткото време, което им остава”.

„Вероятно този човек умее други неща, той трябва да отиде да се занимава с тези други неща. В условията на криза България се нуждае от силни лидери“, добави Ноев.

Известен с крайните си позиции срещу Русия, близкият до Демократична България експерт по сигурността отново нападна Москва. Политиката в угода на Путин не само не води до ползи за България, а и до щети. Превръщането на България в податлив субект само увеличава апетита на Кремъл за засилване на натиска върху нас, каза Ноев в интервю за бТВ.

„БСП и противниците на всестранната помощ, която трябва да окажем на Украйна трябва да обяснят на българските граждани защо интересите на Путин и Кремъл са по-важни от интересите на България. От години Русия има последователна враждебна политика към България“, добави той.

Според Ноев не стои единствено въпроса как да се запълни липсата на руския газ, а и как България ще компенсира повишението на цените.

Условията по транзита е инструмент, който България може да използва, за да възстанови щетите. Трябва да поискаме от „Газпром“ по-високи цени по транзита. Българският парламент трябва да вземе решение, с което да упълномощи правителството да преразгледа условията по транзита, така че да се компенсират щетите за България“, заяви още Бойко Ноев. Той остро критикува и посещението на българска делегация в Украйна

„Това е абсолютно безсмислено посещение, една пиар акция, която само още веднъж потвърждава, че правителството и в частност министър-председателят, вместо да си гледа работата по същество се е отдал на пиар упражнения. Това не е полезно за България. Нищо повече няма да научат в Киев, освен да се снимат със Зеленски и да покажат героизъм под видите ли евентуалната заплаха да ги удари руска ракета“, заяви Ноев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай