Босия бомбандира с домати парламента

Арестуваха го пред Народното събрание

Босия бомбандира с домати парламента | StandartNews.com

София. Стрелба с домати по сградата на парламента откри поетът-дисидент Николай Колев-Босия. Акцията му стана причина да бъде арестуван днес пред Народното събрание. Бунтарят предупреди за "нападениетоо" в социалните мрежи. В знак на протест срещу ситуацията в държавата той обяви, че ще хвърли 6 развалени домата по парламента.

Полицията беше в бойна готовност и очакваше "бомбандировката". Около 40 униформени бяха разположени около парламента във вторник. След като Босия мина отстрани на централния вход с кутията с домати, бе обграден от униформени. Все пак той успял да хвърли един домат, преди да бъде задържан и откаран в Първо районно управление. Николай Колев - Босия ще бъде съден по бързото производство.

Преди акцията, Босия съобщи, че е бил предупреден от кварталния полицай. "Обърна към мен, че е изпратен да ми напише разпореждане да не предприемам никакви действия утре. От някакви институции са му се обадили да предприеме мерки да не замерям с развалени домати съответните институции", казва той. И допълва, че е отказал да подпише протокола.

Не мога да бъда пленник

Николай Колев-Босия

На 20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара 6 /шест/ развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила. Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това обаче е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога. Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване. Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай