Борисов: Задуха вятърът на промяната

Борисов: Задуха вятърът на промяната | StandartNews.com

Започва да се усеща вятърa на промяната в работата на правителството. Това каза премиерът Бойко Борисов, който тази вечер кацна на летище София от посещението си в Израел.

 "Ако до преди 10-15 дни ме вълнуваше кой ще подпише коалиционното споразумение, сега не е така", допълни министър-председателят. И посочи, че кабинетът ще продължи да работи в името на обществото, за да може хората да са сигурни, че никой не се облагодетелства за сметка на държавата.

По думите му, КЗК са свършили много добра работа при разнищването на цените на горивата. Както "Стандарт" по-рано съобщи, от комисията днес обявиха, че са засечени картелни споразумения в цените на бензиностанциите.

„Отсега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са 7 компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати", допълни премиерът.

Премиерът коментира и съмненията, че част от партиите в РБ може да не подпишат анекса към коалиционното споразумение. "Реформаторите първо да видят себе си, проблемът е ГЕРБ да не рече да не подпише. Преди седмици щеше да ме вълнува, сега вече не", обясни той.

Проблемите на еколозите и собствениците на Банско са различни и няма да позволя те да се лепят на правителството, категоричен бе министър-председателят. "Соколите са много важно нещо. Дадохме 6 млн., за да защитим дърдавеца и забавихме АМ "Хемус", за да се излюпят щъркелчетата. Навсякъде сме направили тунели за костенурки", коментира още той и изтъкна, че толелира онези, които мислят за екологията в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай