Борисов написа двойки на министрите

Борисов написа двойки на министрите | StandartNews.com

София. По шестобалната система пиша двойки на всичките министри. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Йовчев се опитва да прави някои по-добри неща, но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите. Спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога. Добре, че спортната зала в Пловдив е почти готова и ще я открие, в Горна Малина й направихме – откри и нея. Сто дни са и малко време", обясни Борисов като учител, който обяснява на класа как ще завърши срока.

„Направиха министерство на инвестиционното планиране, което вече 4 месеца не знае какво работи. За една нощ министър, след това го смениха. Сега какви са им кадрите – никой не знае, само се харчат пари", добави той. По думите му с една дума за първите си сто дни управлението е много слабо. „Показаха, че нямат кадрови потенциал, нямат подготвени кадри, излъгаха избирателите, като им говореха, че още от първия ден ще строят „Белене", излъгаха, че от първия ден ще увеличат работните места – безработицата се вдига. Няма откъде да създадат работни места. Видяхте колко е некомпетентна вицепремиерката по европейските фондове. Вчера беше гротескно да гледаш разликата между Дончев и нея. Дори спряхме с въпросите, за да не излагаме институцията. Тя не познава тематиката, а това са милиардите евра, които българите чакат да подобрят тяхното благосъстояние", продължи коментара си Борисов.

Откриха нашите обекти, които построихме. Това е единственото добро, което вижда лидерът на ГЕРБ в управлението на кабинета до момента.

„Веднага бих потърсил отговорност, след като г-н Йовчев се произнесе по Петното, Шамара и всички тези, които ходеха пред къщата ми, дудукаха, хвърляха топки и камъни и правеха безредици по време на февруарските събития". Това отговори Борисов на въпрос дали би потърсил отговорност от симпатизанти на ГЕРБ, ако те наистина са били агресивни по време на протестите вчера. „Крайно време е те да се научат да мерят с един аршин", добави Борисов.

„Най-вероятно г-н Йовчев е говорил за симпатизантите на БСП, които докарват с автобуси и полицията ги пропуска да влязат в зоните, където да могат депутатите от БСП и ДПС да ходят и да ги приветстват", каза още той и бе категоричен, че се злоупотребява с участието на ГЕРБ в протестите.

По повод първите сто дни от управлението на Пламен Орешарски, Борисов каза, че вдигането на майчинските и помощите за първокласници са положителна стъпка. „Когато се взима назаем, означава, че след това всички трябва да ги връщаме", каза още лидерът на ГЕРБ и напомни, че е най-лесно когато имаш проблеми да вземеш кредит.

„Когато върнах мандата за управление на ГЕРБ при президента Плевнелиев, прочетох проектокабинет на Министерски съвет. В него Цветан Цветанов не беше вътрешен министър, а беше заместник-министърът Вучков. Цветан Цветанов е важен фактор в управлението на партията и ще остане такъв. Не е бил грешка. Свърши много работа, допусна грешки. Обстановката в страната е такава, че трябва да търсим по-широка обществена подкрепа и в това отношение би могло да се намерят и по-добри". Така Борисов отговори на въпрос дали назначаването на Цветан Цветанов за министър на вътрешните работи е било кадрова грешка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай