Борисов дарява пари за клуб на морските вълци

Борисов дарява пари за клуб на морските вълци | StandartNews.com

Бойко Борисов ще дари пари за довършването на клуба на бургаските рибари-ветерани. Това обеща премиерът лично пред морските вълци, след като представител на местното рибарско дружество го помоли за финансова помощ. Борисов обяви намерението си да дари средства за клуба на ветерана по време на откриването на новото рибарско пристанище в квартал „Сарафово". Той уточни, че ще предостави за каузата на рибарите всички средства, които депутатите са събрали за рождения му ден. Новината предизвика бурна радост сред риболовците, които един през друг започнаха да благославят премиера. "Г-н Борисов, Вие имате ли "капитанско", попита един от морските вълци, очевидно загрижен за щурманските умения на премиера. "Капитанско нямам, но имам "Генералско", отговори шеговито Борисов.

Откриването на новото рибарско пристанище в Сарафово се превърна в истински празник. След официалната церемония премиерът заяви, че това е първото пристанище изградено по ОП „Рибарство". На откриването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на община Бургас Димитър Николов.

"От това, което е направено в квартал Сарафово се вижда, че правителството на ГЕРБ изпълнява поетите ангажименти. В момента се укрепва свлачището в квартал Сарафово със отпуснатите от правителството допълнителни средства", заяви Борисов и допълни, че още много неща могат да бъдат направени със средствата по новите шест оперативни програми.

По-късно Борисов присъства и на официалното откриване на новата пречиствателна станция в Поморие. "Каква по-голяма помощ за туризма от това, което правим в момента. Над 50 пречиствателни станции сме направили, откакто сме се захванали с тази работа. До две години Черно море ще бъде изцяло защитено", заяви премиерът. Той подчерта, че проектите се случват благодарение на правителството и на всички партии, които го подкрепят.
Пречиствателната станция в Поморие е финансирана по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." и е част от новия воден цикъл на града, чиято стойност е 96,7 млн. лв.

По проекта цялостно е модернизирана пречиствателната станция, подменена е 28 км водоснабдителна и 25 км канализационна мрежа, изградени са нови 5 км канализация и дълбоководно заустване на отпадните води.
По време на церемонията Борисов заяви, че за да има успех правителството, трябва да има и добри кметове. Минути по-късно стана ясно, че кметът на поморие Иван Алексиев влиза в битката за втори мандат като кандидат на ГЕРБ. Новината съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. "Партията гласува доверие на настоящия кмет на Черноморската община и му пожела успех на предстоящите избори през есента", каза Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай