Борисов в ареста за 24 часа

Симпатизантите на ГЕРБ излизат на протест да свалят властта

Борисов в ареста за 24 часа | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан за 24 часа в Главна дирекция "Национална полиция".

Той бе откаран там около час преди полунощ в четвъртък, след като в 20:00 ч. в къщата му в Банкя влязоха 10 цивилни полицаи и започнаха обиски.

Междуврменно от МВР съобщиха, че бившият премиер е арестуван, а освен него за задържани ексфинансовият министър Владислав Горанов, депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова. Според информацията полицията извършва проверки във връзка с получените от Европейската прокуратура 120 сигнала за корупция и злоупотреби в България, за които ден по-рано съобщи шефката на Европрокуратурата Лаура Кьовеши.

Премиерът Кирил Петков пък пусна пост във фейсбук, гласящ, че няма никой над закона.

Кирил Петков коментира ареста на Борисов, кого още задържаха

В същото време Борисов все още беше в къщата си в Банкя, където течаха обиски. Отвън пък се събраха активисти на ГЕРБ, сред които зам.-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов, които определиха случващото се като политическа репресия.

Менда Стоянова, за която също бе съобщено, че е арестува, пък обяви, че си е вкъщи и полиция не я е търсила.

Около 22:30 ч. експремиерът бе изведен от жилището си и откаран в Националната полиция, където също се събраха активисти на ГЕРБ. По данни на адвоката на бившия премиер той е задържан за 24 часа.

От ГЕРБ отговарят на ареста с протест, който е насрочен за 9 ч. в петък пред Министерски съвет. Бившият здравен министър Костадин Ангелов призова на него да отидат всички симпатизанти на партията и да започнат, по думите му "свалянето на тази тоталитарна власт".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай