Борисов прие оставката на Цачева

Правосъдният министър не иска напрежението да се пренася върху кабинета

Борисов прие оставката на Цачева | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Цецка Цачева. Повод бе скандалът със закупения от нея луксозен апартамент. От правителствената информационна служба съобщиха, че двамата са обсъдили свързаната с името на Цачева имотна сделка в столичния кв. "Изток". Пред премиера Борисов тя заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

МОТИВИТЕ НА ЦАЧЕВА: Не искам да преча на проверките

Новината за оставката на Цачева обиколи държавата към 11 ч., след като стана ясно, че тя е била привикана за обяснения от Борисов в Министерски съвет. Ден по-рано в Брюксел премиерът заяви, че ще проучи лично всяка от имотните сделки на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева и ще вземе тежки решения. "Ние нашите последствия ще си ги понесем, дали ще е петно, дали белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията, да се бори с корупцията на комунистите вече столетия. И тя благодарение на българския народ им нанесе толкова поражения, многократно, колкото нито една друга партия в историята на България. Естествено сега ударите върху ГЕРБ да са страховити", каза премиерът.

Цецка Цачева е поредният министър, който напуска кабинетът "Борисов 3”. Преди нея това направиха Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев. Цачева беше и председател на 43-ото Народното събрание и неуспешен кандидат за президент.

Цачева обяви преди два дни, че имонът, който си е купила, не е евтин. Броила четирицифрена сума на квадратен метър. Вчета тя поиска да бъде проверена сключената от прокуратурата и КПКОНПИ, които вече започнаха проверки на купените апартаменти от нея, от Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай