Борисов отвръща на удара. Дава Петков на прокурор

За какво ще е жалбата на бившия премиер?

Борисов отвръща на удара. Дава Петков на прокурор | StandartNews.com

Бойко Борисов отвръща на удара. Дава премиера Кирил Петков на прокурор. Това съобщи адвокатът на бившия премиер Менко Менков. Той каза през уикенда, че в  понеделник Борисов, който изкара 24 часа в ареста, преди да бъде пуснат без обвинение, ще сезира прокуратурата срещу министър-председателя Кирил Петков. Жалбата на Борисов ще е за това, че Петков е извършил длъжностно престъпление около ареста му.

Според Менков пресконференцията, която Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха малко преди полунощ в петък, е била "парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност".

Разследващите полицаи са независими и дори преките им началници не могат да им дават никакви указания. А по време на брифинга Рашков каза, че разследващите полицаи чакат на втория етаж в Министерския съвет, обясни адвокатът.

Рашков и Петков нямат правомощия да дават указания на полицаите, каза Менков. Ав кабинета на министър-председателя е имало среща между него, вицепремиера Асен Василев и вътрешния министър Бойко Рашков с всички разследващи полицаи, работили по този случай. Те са давали указания и са се чудили какво да правят, че да бъде задържан Борисов, обясни Менков. Според него такава среща е имало, защото Петков не отрекъл за нея.

Адвокатът продължи, че делото за изнудване е започнало с показания на премиера Петков, който сам се е предложил за свидетел без реално да е бил такъв. Менков повтори, че действията срещу членове на Министерския съвет могат да бъдат извършени само от следователи, но не и от полицаи, както е направено в случая.

Според Менков Петков прави международен скандал, намесвайки името на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай