Борисов отвърна на Москва: Не готвим удар

Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си

Борисов отвърна на Москва: Не готвим удар | StandartNews.com

Бойко Борисов отговори на Москва. Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави, заяви премиерът. Повод бяха твърдения на руската страна, че НАТО разполага бойна техника на територията на страната ни и в Румъния и се разработват сценарии за удари на руска територия.

 

Москва е обезпокоена от увеличената бойна техника на НАТО на територията на България и Румъния, заяви  в петък говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

 „Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия“, коментира още Борисов по време на посещението си в БулБИО. Той изтъкна още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай