Борисов към Рюте:Искаш да си полицаят на Европа ли?

Гореща размяна на реплики по време на вечерята на европейските лидери

Борисов към Рюте:Искаш да си полицаят на Европа ли? | StandartNews.com
  • Гореща размяна на реплики по време на вечерята на европейските лидери

Искри на лидерската среща в Брюксел. За гореща размяна на реплики по време на вечерята снощи на европейските лидери в Брюксел, съобщава вестник "Файненшъл таймс", като цитира свои дипломатически източници. Според тях българският премиер Бойко Борисов обвинил министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, че иска да бъде "полицаят на Европа", като си присвоявал правото да решава дали националните планове за реформи са достатъчно амбициозни, за да оправдаят финансовата помощ на Европейския съюз за съответните страни.

Пред журналисти Рюте заяви след вечерята, че неговите искания са раздразнили колегите му, но изтъкна, че всяка страна защитава своето виждане. Днес в Брюксел продължава срещата на върха на страните от ЕС. Тя е посветена на икономическите стимули за преодоляване на последиците от пандемията от Covid-19, както и на бюджета на Съюза за следващите 7 години.

Европейските лидери не постигнаха споразумение по ключовите теми по време на обсъжданията вчера, които продължиха до късно през нощта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай