Борисов: Искат да направят парламента Народен съд

Време е да управлявате, ние вече не сме ви нужни, заяви Борисов, обръщайки се към новото мнозинство в НС.

Борисов: Искат да направят парламента Народен съд | StandartNews.com

Те не ме викат в парламента за плана за възстановяване, а защото искат да направят от парламента Народен съд. Защо да се явя като са ми гласували оставката? Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще се яви в парламента.

"Събрали се старото БСП срещу мен - Татяна Дончева, Мая Манолова и Корнелия Нинова с тези, които идваха и искаха да работят за мен, когато бях кандидат за кмет на София, за какво съм им аз? Нали искаха да ме махнат? Отказах се от парламента, за да не дразня. Да сядат и да работят. Имат ли гласове за правителство - имат, над 160 гласа. Управлявайте! Колегата Трифонов като му изтече карантината да ги събере и да предложат правителство", каза Борисов.

Той добави, че няма да бави мандата, след като ГЕРБ го получи. 

"Моят страх е, че те няма да направят правителство. Трябва им служебен кабинет на Радев и месеци на репресии, само че ГЕРБ се окопити след опита за преврат", добави Борисов.

За състава на нов кабинет, който ГЕРБ ще предложи, Борисов работил заедно с Даниел Митов. "Ще е добра сплав между стари министри и нови лица. Тези хора спечелиха срещу Слави Трифонов във Варна, как да не ги предложа отново за министри? А аз ги бих всичките и в София, и в Пловдив", каза Борисов.

"Време е да управлявате, ние вече не сме ви нужни", заяви Борисов, обръщайки се към новото мнозинство в НС.

Извънредно: Борисов с предложение към новото мнозинство

В началото на следващата седмица фискалният резерв на страната ще надхвърли 8 млрд. лв. и ще е два пъти по-голям от минимално изискуемия по закон, уточни финансовият министър в оставка Кирил Ананиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай