Борисов доволен - нямало подслушване по времето на ГЕРБ

Ще подкрепим бюджета в 7 точки, каза експремиерът

Борисов доволен - нямало подслушване по времето на ГЕРБ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе със специално изявление за СРС-тата.

В доклад на Бюрото за подслушване се говори, че през 2020 г. не е констатирано подслушване на политици, посочи Борисов.Месеци наред бе размахвана лъжата, че е имало подслушване по времето на ГЕРБ. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС, за което им благодарим, добави Борисов.

По темата с Украйна Борисов заяви, че светът е в бойна готовност, летят натовски самолети, в Черно море има кораби, формират се батальони, предислоцират се войски и всичко това става в нашия регион.

"Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", посочи Борисов. Народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда.

В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства по тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност.

Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът, каза Борисов.

Благодаря на американското посолство, което излезе и каза, че заради ковид са нарушени доставките, не се съгласявам с това, че ГЕРБ е оставило дупки в бюджета, защото ние платихме изтребителите F-16 на 100%. Над 5 млрд. лв. са инвестирани в армията, вкл. за повишение на заплати. Платихме Кугарите, Спартаните, Пантерите, посочва Борисов.

Не приемам, че е имало дупки (в бюджета), а толкова пари за отбрана са се дали. Увеличиха се заплатите и на полицаите и на съдебната охрана, на всичко, заяви той.

Всяка година, това, което е предлагала съдебната власт, сме отпускали средства и за 13 и 14 заплата. Малкото НДК беше превърнато в прекрасна сграда, където съдии и прокурори работят. Колко съдилища се построиха и никога не сме делили никого, а сме осигурявали необходимото финансиране, за да работят свободно хората, заяви Борисов, запитан за финансирането на съдебната власт.

Имаше проблеми с финансирането на БАН по времето на Симеон Дянков, но това го променихме и човек от БАН присъстваше на заседанията на МС, припомни Борисов.

Запитан къде са изтекли 9-те милиарда, за които пита и Николай Василев, Борисов заяви, че не може при 3 милиарда, заложени в бюджета за капиталови разходи, да си откраднал 8 млрд.

Но тези хора, благодарение и на вас, една лъжа повторена 100 пъти, става истина. Затова във вашите среди се говори за Гьобелсова пропаганда, каза експремиерът.

Нито преди са изчезвали 8, нито сега са изчезнали 9 милиарда. Това са парите за компенсации. А сега пък е пълно и от съветници в МС. Аз опразних МС, те напълниха всички стаи и като слязат долу, казват: Това, което казахме, не е верно, коментира Борисов. Той имаше предвид гафа на правителствения говорител Лена Бориславова, която обяви, че на протеста на полицаите в събота се очакват провокации, а след това вътрешният министър Рашков я поправи, че не става дума за протеста в събота, а за протеста в сряда.

С подобни действия не се укрепва държавата. Те укрепиха ли я, направиха ли я по-добра. Сринаха всичко. Една година мина, и днес има 96 души починали. Все сме първи в света по смъртност. А ние по два часа и половина ви отговаряхме с щаба. Как така изчезна тази тема? Всеки ден умират по два автобуса българи, каза Борисов, цитиран от Епицентър.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай