Борисов: Децата на комунистите станаха демократи

Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им, написа премиерът във ФБ

Борисов: Децата на комунистите станаха демократи | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов продължава с обиколката из страната. В момента е в Пазарджишко - община Белово, а заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и външният министър Екатерина Захариева, която е кандидат за депутат именно от Пазарджик.

Преди това той посети суперкомпютъра в София, след това новия корпус на УНСС в столицата, както и село Лесичово.

Повод за посещението в Белово е смяната на канализацията и водопроводите. Нанков поясни, че с държавно финансиране ще се подмени водопроводната мрежа. Вече имало решение и на общинския съвет за консолидирането на ВиК дружествата в региона. До подобно решение узрели и във Велинград. Борисов поясни, че се прави канализацията в редица села. Един от жителите на Белово - учител, който е сред основателите на СДС в общината, дори се разплака пред премиера. Заяви, че бил демократ по убеждение.

"Ние от ГЕРБ и СДС действаме заедно. Децата на комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното. Затова в неделя, както Радев казва, като теглим чертата  и ще видим кой има право да говори от името на народа", каза премиерът.  Напомни, че всеки ден се купува ремдисивир и ваксини. Поръча на Захариева да звънне на своите колеги външни министри и да благодари на 19-те държави, които са ни подкрепили, за да получим над 1,2 млн. дози допълнително ваксини.

"Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласовите", каза Борисов. Поясни, че в понеделник - вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота. Изрази съжаление за кончината на началника на кабинета на соцлидерката Корнелия Нинова. Местните пък се похвалиха, че преди да дойдат ГЕРБ на власт, нямало нито една детска площадка, а сега били 11. "Сега като ви направим и пътя до Пазарджик, ще стане чудно", поясни премиерът.

Иначе по-рано в Лесичево - друго пазарджишко село - Борисов посети изцяло е обновеното читалище. Изтъкна, че вече в селото имат чудесно място, в което се провеждат културни събития." Това е начинът да задържим хората в малките населени места – с инвестиции и подобряването на инфраструктурата. Много средства са заложени във ВиК сектора и в момента в страната усилено се подменят и израждат водопроводи и канализации", написа след това Борисов във Фейсбук.  И добави: "Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им. Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното".

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай