Борис Бонев обяви ще става ли кмет на София от ПП

И коледната украса "грейна" в скандала със скъпите лампи

Борис Бонев обяви ще става ли кмет на София от ПП | StandartNews.com

Монтажът и демонтажът на коледната украса в София са поредните дейности, за които някои фирми по договор получават в пъти повече пари от други, разкри независимия общински съветник Борис Бонев в предаването  

„Лице в лице“ по бТВ.

Гостуването му в студиото беше право на отговор на интервю на зам.-кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев, който по-рано определи част от твърденията му за злоупотреби с уличното осветлени като отктровени лъжи.

Бонев посочи, че в Район „Средец“ по договор се полагат 172 лв. за сваляне на т.нар светеща завеса от коледната украса, докато избраният да направи същото в „Оборище“ трябва да получи 854 лв. Светещите гирлянди на уличните лампи са стрували съответно около 16 и около 140 лв. на метър, а един брой светещ елемент – 16 лв. срещу 421 лв., разкри Бонев.

В предаването се включи по телефона зам.-кметът Кристиан Кръстев, който подчерта, че са били делегирани средства на двата района, за да могат да възложат дейностите по украсата не на завишени цени, а по-евтино и посъветва Бонев да провери това. "Разбира се, той си води неговата предизборна кампания. Аз го разбирам и му пожелавам успех", коментира Кръстев.

Борис Бонев коментира информацията, ще бъде издигнат за кмет на София от "Продължаваме промяната" по следния начин:

"Смятам, че ще бъда добър кмет на София, но също така съм убеден, че на нашия град му трябва обединен фронт срещу модела ГЕРБ, защото от национално ниво той е преповторен и на общинско".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай