Петък,

Блокада на държавата! Кога идва Денят Х?

От: СТАНДАРТ -
2945
Блокада на държавата! Кога идва Денят Х?
A
A
A

Денят Х идва на 10 май. Тогава всички превози в държавата ще спрат. Това съобщи Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS.

"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме", отсече Арабаджиев.

"След скандалната пресконференция на "Продължаваме промяната" вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати.

Искаме оставка на трима министри -  вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото правителство, искаме не само да ни чуят, но да има и резултати", категоричен бе Йордан Арабаджиев.

"От два месеца уж сме в комуникация с правителството и предлагаме пакет от мерки, които да помогнат да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме премахване за шест месеца на био добавката и намаляване акциза на горивата. Дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза. Правителството не прави нищо, но автомобилния бранш е изцяло обединен, предлагаме и тол такси да не се искат за второстепенните пътища", заяви още шефът на Съюза на международните превозвачи.

"Бяхме убеждаване, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага тол такса на второстеренните пътища е алогично", заяви той.

"При тези цени на тол таксите транспротната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година", прогнозира Йордан Арабаджиев


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички