България оглавява важна международна организация

Теодора Генчовска посрещна генералния секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе

България оглавява важна международна организация | StandartNews.com

Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна днес с генералния секретар на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) Роберто Антонионе във връзка с Българското председателство на организацията през 2022 г.

На срещата бяха обсъдени приоритетите на Председателството, сред които са "Възстановяване от пандемията", "Засилена свързаност", "Младеж" и "Местно измерение", както и дейностите за тяхното изпълнение, съобщиха от МВнР.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се обединиха около идеята акцентът в дейностите на Председателството да бъде ориентиран към младите хора. Теодора Генчовска отбеляза, че именно младежите са основни бенефициенти от регионалното сътрудничество и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе участва и в координационна среща на представителите на ведомствата, отговорни за изпълнението на приоритетите на Председателството, ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. Участниците констатираха, че подготовката на Председателството върви по график и набелязаха мерки за повишаване на неговата видимост, пише в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай