Четвъртък,

България оглавява важна международна организация

От: Редакция -
174
България оглавява важна международна организация
A
A
A

Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна днес с генералния секретар на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) Роберто Антонионе във връзка с Българското председателство на организацията през 2022 г.

На срещата бяха обсъдени приоритетите на Председателството, сред които са "Възстановяване от пандемията", "Засилена свързаност", "Младеж" и "Местно измерение", както и дейностите за тяхното изпълнение, съобщиха от МВнР.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се обединиха около идеята акцентът в дейностите на Председателството да бъде ориентиран към младите хора. Теодора Генчовска отбеляза, че именно младежите са основни бенефициенти от регионалното сътрудничество и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе участва и в координационна среща на представителите на ведомствата, отговорни за изпълнението на приоритетите на Председателството, ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. Участниците констатираха, че подготовката на Председателството върви по график и набелязаха мерки за повишаване на неговата видимост, пише в съобщението.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички