Бивш вътрешен министър се яви в ГДБОП. Защо?

Младен Маринов отрече да е бил на разпит

Бивш вътрешен министър се яви в ГДБОП. Защо? | StandartNews.com

Бившият вътрешен министър от третото правителство на ГЕРБ Младен Маринов се яви в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Маринов беше извикан заради информация, че в миналото е контактувал със собственици на охранителната фирма "Делта гард" и е имал връзки с криминално проявени.

На излизане от ГДБОП Маринов отрече да е бил на разпит и обясни, че е съдействал напълно на полицията.

Предстои да бъде извикана в ГДБОП и дъщерята на Маринов. Тя трябва да обясни дали е била собственик на конфискуван автомобил, свързан с т.нар. разследване "Осемте джуджета", което засяга отнемане на частен бизнес.

"На разпит, не. Получих призовка за снемане на сведения по анонимен сигнал. Дисциплиниран човек съм. 30 години съм работил в полицията. Оказах съдействие на полицаите, които ме питаха определени въпроси. Няма да ги кажа. Нека да приключи проверката.

Не мога да коментирам нещо, което не знам какво е от 2005 г. Това са 16 години. Ако някой от вас знае къде е бил 2005 г.?

Как връзки да имам? Аз съм го заключвал Митьо Очите, кой го заключи аз бях главен секретар. Имало ли е срещи с Маргините и Очите. Абсолютни глупости", каза Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай