Неделя,

Бивш министър каза при какво условие НАТО ще изтегля войски

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
2082
Бивш министър каза при какво условие НАТО ще изтегля войски
A
A
A

"Нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа. Нямаше такива войски докато Русия не нападна Украйна и не промени границите на европейски държави през 21 век. Дотогава в НАТО се считаше, че не е противник, за който да се прави план. Само заради тях има допълнителни въоръжения. Ако Русия напусне Югоизточна Европа, войските на НАТО може да се изтеглят", заяви пред НоваНюз бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Според него дали ще има или няма да има война зависи от президента Путин. "Всеки сигнал за усилване на капацитета на инвазията трябва да ни притеснява. Включването на Националната гвардия също - тя няма настъпателни сили, но ще поддържа реда. Руската агресивна политика е причина за ескалацията - и на думи, а и с разполагането на войски по границата", подчерта Тагарев.

По думите му ще е добре да имаме пълна ескадрила от 16 самолета F-16. "Добре е да се наредим на опашката, защото много страни имат интерес към тях", призова бившият министър.

За него България е поставила толкова много условия за подсилване, че до юни няма как да се случи каквото и да е. "НАТО не работи така - да праща войски под командване на страната, в която ги праща", обясни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички