Сряда,

Битка за Мирослав Иванов. Петков го брани в парламента

От: СТАНДАРТ -
3733
Битка за Мирослав Иванов. Петков го брани в парламента
A
A
A

Пореден скандал в парламента. Този път на мушка е зам.-председателят на НС Мирослав Иванов ("Продължаваме промяната"), на когото опозицията иска оставката.

Поради тази причина премиерът Кирил Петков отиде в парламента, за да го подкрепи. По думите му искането на оставката на Иванов е "абсолютно необосновано".

"Той прави всичко по правилата и тази провокация беше хубаво да я видим цялата група и да покажем колко ни е важен той като наш депутат и представител в Народното събрание. Щастлив съм, че цялата група е много единна", заяви премиерът пред журналисти.

Вчера представители на трите опозиционни парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", внесоха проект на решение за освобождаване на Иванов. Според парламентарния правилник предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.

Поводът за искането за оставка на Мирослав Иванов е отнемането на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова миналия петък. Тогава Десислава Атанасова и Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС.

Според вносителите на проекторешението поведението на Мирослав Иванов е особено некоректно спрямо представители на трите опозиционни партии, но най-вече се проявява спрямо най-голямата опозиционна парламентарна група - ПГ на ГЕРБ-СДС, и нейния председател.

В мотивите за искането се посочва още "системно превишаване на права - налагане на наказание на народен представител без аргументи и отнемане на възможността на опозицията за изказване, както и системно неизпълнение на задължението - осигуряване на реда в пленарната зала и спазване на парламентарния правилник".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички