Вторник,

Безумия в БСП! Кирил Добрев изключен заради капитализъм и НАТО

От: СТАНДАРТ -
484
Безумия в БСП! Кирил Добрев изключен заради капитализъм и НАТО
A
A
A

“На днешното заседание на ОПКК за пореден път стана ясно, че мотивите за изключването ми са несъстоятелни. Представителят на Изпълнителното бюро, който трябваше да защити обвиненията на ръководството към мен, не предостави абсолютно никакви доказателства”. Това написа в профила си във Фейсбук Кирил Добрев.

Той изрази съжаление, че бившите му съпартийци са се скрили зад един младеж. “Момчето, представляващо изпълнителното бюро, е роден тогава, когато аз съм станал партиен член”, казва още Добрев. “Нито дума не се чу по основните обвинение към мен - за това как съм работел за други партии, нито дума как съм нарушавал устава и програмата на БСП. От всички безумни мотиви, останаха най-безумните, а именно, че на Бузлуджа Нинова била освиркана от мен, някак си, докато в същото време съм на морето. Остана и „обвинението“, че съм засегнал емоционалната крехкост на другаря Зафиров. Благодарение на изслушването обаче стана ясно, че записът, в който уж налитам на бой, е незаконен, а преструващият се на репресиран си е изтеглил иска и делото е прекратено”, обяснява още Добрев.

Той добавя, че към старите мотиви вече ще има нови. “Чух в изказванията на член на контролната комисия нови основания за изключването ми: това, че съм капиталист, че съм „за“ НАТО и ЕС и трябва да една година, докато трае наказанието ми, да преосмисля вижданията си”, пише още Добрев. 

Припомняме, че той бе изключен на 30 декември 2021 г. на неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП по предложение на Изпълнителното бюро на партията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички