Атанасова стовари гилотината! Думите за БСП

Какво коментира за бюлетините и правителството

Атанасова стовари гилотината! Думите за БСП | StandartNews.com

ГЕРБ не закъсня да отвърне на удара, който му нанесоха в парламента.

Чувстваме се длъжни да отговорим, защото от "Демократична България" и "Продължаваме промяната" направиха редица спекулации по темата за гласуването с хартиената бюлетина. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

,,Темата за гласуването на хартия или с машина е тема, по която сме говорили много. Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме проект на БСП за даване на възможност на българските избиратели да имат избор дали ще гласуват с хартиена бюлетина или с машина'', посочи Атанасова.

Десислава Атанасова отбеляза, че от формацията са готови да оттеглят част от предложенията си за промени в Избория кодекс, като например частта с Обществения съвет, както и за заявленията за разкриване на изборни секции в чужбина. Тя подчерта, че разговорът с Изборния кодекс няма нищо общо с разговора за правителство.

България има нужда от редовно правителство, има редица кризи, които чакат държавнически решения, което означава, че ще продължим да търсим консенсус по важните теми, категорична бе Атанасова.

В заключение заяви, че разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай