Неделя,

Атанасова с жестока критика. Издирва Кирил Петков

От: Агенция Стандарт -
2404
Атанасова с жестока критика. Издирва Кирил Петков
A
A
A

"Къде е Кирил Петков". Това пита депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС в НС. По думите й парламентаризмът се завърна.

„Защо председателят на българския парламент се е превърнал в параван, зад който се крие безпомощният министър-председател, който нито управлява процеси, нито има отговори? Въпросът "Къде е Петков" тежи с още по-голяма сила, след като насроченото за днес заседание на МС беше отменено. Няма го в парламента, няма го и в МС. Някъде се е евакуирал или ползва форсмажорни обстоятелства на непреодолима сила, за да не присъства”, попита тя.

По думите й Корнелия Нинова изземва функцията на премиера и диктува не само дневния ред на обществото, но и това на НС.

„Ще поканим премиера да даде конкретни отговори. В противен случай бихме имали само едно обяснение - Нинова го е поканила някъде и се разбират като мъже”, каза още Атанасова.

„Изключително притеснени сме. Да дадеш на БСП да управлява икономиката и земеделието, значи – срив на икономиката и изчезване на хляба. Гледали сме го няколко пъти. Ако ДБ, ПП и ИТН искат да съучастват в подобни авантюри, те са свободни да го направят и те го правят. Те са точно толкова отговорни за това, че Корнелия Нинова иска да установи контрол върху цените – нещо за което съм сигурен, че избирателите на тези формации, не са си го и помисляли, когато са гласували за тях, то те са свободни да продължат да мълчат”. Това коментира от своя страна Тома Биков.

По думите на Томислав Дончев партията е дала шанс на министър-председателя да се появи в парламента и да каже за какво става дума.

„Само новината носи щета. Доставчикът на една строителна компания след подобна новина ще е склонен ли да и доставя материали, при условие, че тя ще има правото да не му плаща в срок? Строителната компания ще продаде ли на някого имот, при условие, че той може да не и плати? А какво се случва с контрагентите на други държави, които разберат, че контрагентите в България може да не плащат, да не спазват срок?”, коментира той.

Правителството не може да гарантира минимална доза сигурност и яснота а българския бизнес, което е една от основните му задачи, добави Дончев, предава Нова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички