Атанасова подгони БСП. Скандални назначения

Острието на ГЕРБ коментира различни теми

Атанасова подгони БСП. Скандални назначения | StandartNews.com

Това, че управляващата коалиция е нестабилна вече се демонстрира повече от месец. Това каза в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Тя не беше стабилна и когато трябваше да се вземе решение по отношение на подкрепата на една от декларациите, които българският парламент прие. Преди повече от седмица отне часове наред тази декларация да се гласува. Въпреки това, част от партиите от коалицията не я подкрепиха. Наложи се опозицията да помага“, посочи тя и добави, че ГЕРБ-СДС е била политическата група, която е внесла проект на декларацията за войната в Украйна.

По думите на Атанасова от вчера се наблюдава явна демонстрация на очевидни корупционни практики.

„Обвиненията между партии в коалицията никак не ни учудва. Надявам се, че заявката за нулева толерантност към корупцията, с която дойде на власт „Продължаваме промяната“, няма да бъде просто слоган като част от предизборната им кампания, а наистина ще има реални действия“, посочи тя по повод отправените от депутата от ПП Александър Дунчев обвинения към БСП и земеделския министър, че се извършват скандални назначения в горските стопанства.

Атанасова изрази надежда Прокуратурата да се самозезира по медийни публикации.

Тя коментира и критиките на „Демократична България“ към информацията на българските служби.

„Атаките срещу службите за сигурност не са удачни. Още повече, че ние разчитаме на всички тези мъже и жени, които работят за това България да запази националната си сигурност, да следи за геополитическите й интереси. И това да не оказва влияние върху ежедневието на българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай