Атанасова: Не бива да се бави връчването на мандата

От ГЕРБ настояват дебатът за бюджета да се води в Народното събрание и той да не се обвързва с други конституционни процедури

Атанасова: Не бива да се бави връчването на мандата | StandartNews.com

„Няма да има общо становище, което да е изразено публично, тъй като всички участници от страна на парламентарните групи считаме, че темата за актуализацията на бюджета трябва да се дебатира в парламента.“

Това съобщи пред журналисти Десислава Атанасова от ГЕРБ на излизане от президентството.

От ГЕРБ настояват дебатът за бюджета да се води в Народното събрание и той да не се обвързва с други конституционни процедури. Атанасова визира връчването на следващи мандати.

От ГЕРБ считат, че трябва бързо да им се връчи мандата като втора политическа сила и отново заяви, че ще го върнат.

„На България е нужно спешно правителство. Три партии вече са заявили, че са готови да предложат състав на Министерски съвет. Тоест – не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила“, категорична бе Десислава Атанасова.

Относно мигрантската криза са били представени данни, но не е имало обща позиция.

По време на КСНС е обсъдено и гражданството на икономическия министър Кирил Петков.

„Представителите на ПГ гласувахме да не бъде допуснат. В момента е неясно с какво гражданство е. На този КСНС нивото на класификация е високо. Не може гражданин на чужда държава да присъства на такъв тип разговори”, каза Атанасова.

По думите ѝ Петков е бил запитан директно за гражданството му, той не е отговорил и тогава лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е напуснал заседанието.

„С изключение на г-н Христо Иванов, всички останали гласувахме да не бъде допускан”, обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай