Атанасов победи Цецка Бачкова, остава лидер на ДСБ

Лидерските кандидатури бяха две - на Атанас Атанасов и на заместничката му Цецка Бачкова

Атанасов победи Цецка Бачкова, остава лидер на ДСБ | StandartNews.com

Досегашният председател Атанас Атанасов беше преизбран начело на "Демократи за Силна България" (ДСБ). Това стана с вота на делегатите по време на 17-о Национално събрание на партията.

Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 - конкурентката му за поста Цецка Бачкова.

Лидерските кандидатури бяха две - на Атанас Атанасов и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в битката за председателския пост. Той не присъства на днешното заседание тъй като е под карантина в Брюксел.

Ние ще създадем своя предизборен щаб, който да започне работа още отсега, за да можем да подготвим нашите структури, кандидати за общински съветници и кметове и да работим за това "Демократична България - обединение" да разшири своето политическо представителство в страната", заяви Атанасов пред БНТ след преизбирането си начело на ДСБ.

Той коментира и аферата със шпионския софтуер "Пегас". Според него българските служби нямат отношение по този казус. "Оставам с впечатление, че прокуратурата търси начин да измисли бомбастично активно мероприятие, за да отклони вниманието от важния въпрос, че там трябва да има реформа и главният прокурор трябва да бъде сменен", заяви Атанасов.

В новото ръководство на ДСБ са четиримата областни управители на партията - от Видин, Хасково, Пловдив и Велико Търново, на които ще разчитат за местните избори. "Трябва да работим за укрепването на връзките между коалиционните партньори в ДБ, защото в настоящия момент, политическата марка, под която ние се явяваме и печели, е "Демократична България"

Има проблеми, по които се разминаваме, но в правото има един способ - отделя се спорното от безспорното. Това, което е безспорно, става политика, каза още Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай