Атанасов скочи на президента: Всяка жаба да си знае гьола

Във вторник ДБ ще обсъди отношенията в коалицията

Атанасов скочи на президента: Всяка жаба да си знае гьола | StandartNews.com

Има разпределение на властите, президентска власт няма, има законодателна, изпълнителна и съдебна, те са  упълномощени по Конституция и нека всяка жаба да си знае гьола. Това заяви в bTV ген. Атанас Атанасов от "Демократична България".

"Личи му на господин президента, че има слабост към Русия. Заявка за неутралитет - какво означава неутралитет в тази ситуация? Нека не коментираме повече", каза Атанасов.

Според него има недоволство от начина, по който функционира коалицията.

"Не се спазват някои разпоредби на коалиционното споразумение, доста скърца. Във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Ще обсъдим детайлно отношенията ни в коалицията и най-вероятно ще поискаме среща с ръководството на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, защото трябва да бъдат изгладени някои проблеми", добави той.

Атанасов обаче подчерта, че това не означава, че "Демократична България" търси пътища да сваля правителството.

Напротив, смятаме, че трябва да се предприемат всички действия в настоящата ситуация да бъде укрепена властта", заяви той.

Той добави, че решението (б.р. за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна) не е това, което от "Демократична България" са искали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай