Атанасов издаде кой ще подкрепи военната помощ за Украйна

Широка подкрепа в парламента ще има предложението за военна помощ за Киев

Атанасов издаде кой ще подкрепи военната помощ за Украйна | StandartNews.com

Широка подкрепа в парламента ще има предложението за военна помощ за Украйна, обяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов на влизане на коалиционен съвет, който се провежда тази неделя, предаде Нова телевизия.

Запитан откъде ще дойде тази подкрепа, Атанасов каза: „Имаме информация, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят”.

Наясно сме, че БСП няма да дадат подкрепа за това решение, каза Атанасов.

Каква ще е помощта той не се ангажира да отговори. "Това са неща, които трябва да бъдат договорени на техническо ниво между двете страни", обясни той.

Има подготвен проект от "Демократична България" за военна помощ за Украйна, влизаме в консултации по тази тема, тук всяка парламентарна група ще трябва да вземе решение, заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Моето мнение е, че трябва да подкрепим Украйна по всички възможни начини. Но това е решение на парламентарните групи и ние трябва да го обсъдим в парламентарната група как можем да подкрепим Украйна в тези тежки времена, добави още Гюров.

Относно официалното искане от страна на Русия България да плаща газ в рубли, Атанас Атанасов каза: „Сигурно ще се намери начин за плащане на газа”.

В „Демократична България“ още няма решение кой кандидат за управител на БНБ ще подкрепят. „Това са политически въпроси, където трябва внимателно да се пипа”, каза Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай