Сряда,

Асен Василев на престижен форум в Италия, какво каза за Евросъюза

От: Рачо Рачев, сн. МФ -
974
Асен Василев на престижен форум в Италия, какво каза за Евросъюза
A
A
A

Финансовият министър Асен Василев взе участие в престижния семинар "Амброзети" по покана на организаторите. Той представи българска визия за Европейския съюз в рамките на панел с бившия италиански премиер Марио Монти и управителя на централната банка на Нидерландия Клаас Нот.

В своето изказване Василев акцентира върху необходимостта от промяна на институциите в такива, които ще позволят на хората да остават и да се реализират в собствената си страна и в Европа. Той подчерта, че има общи предизвикателства, които изискват силен и единен Европейски съюз. Този отговор трябва да отиде отвъд санкциите и да включва общи преговори за газови доставки и за земеделски продукти. За целта ЕС не трябва да се задоволява с управлението на кризи, но и да има споделени цели и механизми за постигането им, които да дават реални резултати в живота на европейските граждани.

"Европа трябва да се осмели да има мечти и да изгражда граждани на Европа", каза вицепремиерът Василев.

Асен Василев е първият български участник на форум "Амброзети" – престижно международно събитие, на което всяка година държавни ръководители, министри, представители на европейските институции, бизнесмени и експерти от цял свят обсъждат актуални въпроси за развитието на икономиката и обществото като цяло. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички