Сряда,

Анастасов: Трябва да преборим 12-годишно наследство

От: Редактор -
Анастасов: Трябва да преборим 12-годишно наследство
A
A
A

"По-важното е България да отлепи от дъното и да пребори 12-годишниото наследство, което ГЕРБ ни остави". Това зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов пред bTV.

Той коментира и темата със санкциите по закона "Магнитски" и отчете, че тя е важна за дневния ред на медиите. "Знаете ли, почти през ден пътувам от Ловеч до Видин - в общи линии целия Северозапад и се виждам със страшно много хора. Снощи бях на един събор, на който имаше 3000 души. Получих доста въпроси.

Знаете ли колко души ме питаха по въпросния въпрос - нито един. Всички ме питат: кога ще има правителтсво, кога ще заработи икономиката, кога ще потекат парите от Плана за възстановяване, така че да имаме работа като работници. Това е дневният ред на обществото, това интересува хората. Иначе нашата позиция е ясна", заяви Анастасов. По думите му ДПС е против корупцията и иска българското законодателство да елиминира хранителната среда на корупцията, но за конкретния случай искат да видят доказателства.

Кандидатът за депутат отговори и на въпрос дали надежден и доверен партньор са САЩ: "Да, разбира се и нашият избор за евроатлантическата ориентация на България".

Анастасов отговори на въпрос дали ДПС може да не участва в кабинет, но да се съгласи да подкрепя и гласува законопроекти. "Стига да видим едно правителство с ясни приоритети, с ясни ценности, което има идеи как да изведе България от последното място на всички класации на ЕС - да, ДПС би подкрепило и участвало във всички такива формати.

И едното, и другото. Не изключваме нито един вариант. По-важното е България да отлепи от дъното и да пребори 12-годишното наследство, което ГЕРБ ни остави", каза още Станислав Атанастасов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички