Американски военни отложиха заседанието на правителството ни

В момента в Министерския съвет има делегация от американски военни

Американски военни отложиха заседанието на правителството ни | StandartNews.com

Насроченото за днес заседание на Министерския съвет се отлага, съобщиха от правителствената пресслужба. Допълнително ще ви информираме за следващото заседание на правителството, се посочва в съобщението.

Министрите са били уводомени в последния момент със есемеси, без да им се дадат обяснения, информира Епицентър.бг.

В момента в Министерския съвет има делегация от американски военни и се предполага, че това е причината за отлагането на заседанието на правителството.

Би Би Си съобщи по-рано днес, че при предстоящото посещение на шефа на отбраната на САЩ Лойд Остин в България и Словакия, той ще поиска от съюзниците на НАТО да предоставят на Украйна „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят”.

„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, уточни Би Би Си.

Правителството трябваше да обсъди днес възможността нова фирма или Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" да изкупи в полза на държавата 1 100 000 тона зърно от производителите и търговците в страната. Програмата цели да гарантира продоволствието до 2023 година.

Министърът на земеделието Иван Иванов се оплака вчера, че държавното дружество „Сортови семена - Елит“ отказва да изпълни правителственото решение, с което преди седмица му беше възложено да изкупи количеството чрез Софийската стокова борса.

Министрите трябваше да приемат и постановление за създаване на Съвет за електронно управление към правителството.

На дневен ред бе и одобряването на меморандум за сътрудничество между министерствата на туризма на България и  Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай